08.12.2015.

Potpisano pismo namjere za suradnju s kineskom pokrajinom Anji

U Ivanić-Gradu, 7. prosinca 2015., održan je poslovni razgovor s kineskim gospodarstvenicima iz pokrajine Anji.
 
U okviru posjeta kineskog gospodarskog izaslanstva Međunarodne trgovačke komore Huzhou i pokrajine Anji Ivanić-Gradu, Komora Zagreb je u suradnji s Gradskom upravom Ivanić-Grada jučer održala poslovnu konferenciju u Ivanić- Gradu.
 
Pokrajina Anji se nalazi uz rijeku Yangce nedaleko Shanghaija i poznata je po šumama bambusa i turizmu, te je prva i za sada jedina u Kini, koja je dobila nagradu UN-a za kvalitetu života – čist zrak i vodu 2012. godine. U kineskom izaslanstvu su bili predstavnici četiriju kompanija koje se bave proizvodnjom namještaja i drugih proizvoda i prerađevina od bambusa, te poslovanjem nekretninama, a zainteresirane su za suradnju s hrvatskim partnerima na području Zagrebačke županije.
 
Gradonačelnik Ivanić-Grada Javor Bojan Leš i predstavnik pokrajine Anji (Secretary of Anji County Commitee) Shan Jinyan su izrazili zadovoljstvo pokretanjem suradnje, te su potpisali Pismo namjere o uspostavljanju suradnje, u nadi da će donijeti gospodarske koristi za obe strane.
Predsjednik Gospodarske komore Zagreb dr. sc. Zlatan Frohlich je izjavio, da će s obje strane uslijediti pripreme zainteresiranih gospodarstvenika, te posjet hrvatske delegacije Anji-ju sredinom 2016. godine.
 
Potencijalnim kineskim partnerima su se predstavili Grad Ivanić-Grad i tvrtke Specijalna bolnica Naftalan i proizvođač namještaja INKEA, a sudjelovao je i direktor Ivanićplasta, te ostali poduzetnici s područja Grada Ivanić-Grada.
 
Foto: Z.O.
Tekst. R.Š.