30.04.2015.

ČESTITKA GRADONAČELNIKA POVODOM MEĐUNARODNOG PRAZNIKA RADA I 20. OBLJETNICE VOJNO-REDARSTVENE AKCIJE "BLJESAK"

Drage Ivanićanke i dragi Ivanićani,


od srca vam čestitam 1. svibnja, Međunarodni praznik rada, koji ćemo i ove godine proslaviti u našem prekrasnom gradu.

Međunarodni praznik rada obilježava se kao spomen na velike radničke demonstracije održane u Chicagu 1. svibnja 1886. godine, kada je u sukobima s policijom poginulo više od dvije stotine radnika.

Uvjeren sam da ćemo uz dobar program, u ovom vremenu u kojemu smo suočeni s mnogim problemima te u zajedništvu uz tolerantan i otvoren pristup izazovima što stoje pred nama, naći rješenja za izlaz iz ove dugotrajne teške gospodarske situacije.

Vrijeme u kojem živimo doista iziskuje, više nego ikada dosad, upravo zajedništvo, razumijevanje i solidarnost. Ono traži usklađene napore i nastojanja da naš Ivanić-Grad razvijamo na dobrobit građana.

Veličanstvenom vojno-redarstvenom akcijom Bljesak, koja je započela 1. svibnja 1995. u 5,30 sati, u samo 31 sat oslobođeno je 500 četvornih kilometara okupiranog teritorija, uspostavljen je nadzor nad autocestom Zagreb-Lipovac i željezničkom prugom prema istočnoj Slavoniji, čime je Republika Hrvatska pokazala odlučnost da uspostavi državno-pravni poredak na cijelom svom području.

U akciji oslobađanja zapadne Slavonije poginula su 42 pripadnika Hrvatske vojske i policije te je tijekom akcije srušen zrakoplov našeg sugrađanina Rudolfa Perešina.

Svim stanovnicima Ivanić-Grada čestitam Međunarodni praznik rada te 20. obljetnicu vojno-redarstvene akcije „Bljesak".

 

Gradonačelnik
Javor Bojan Leš