03.09.2014.

Prvi puta u gotovo sto godina postojanja DVD Trebovec ima navalno vatrogasno vozilo

U Trebovcu je 30. kolovoza održan 3. Vatrogasni kup nakon čega je svečanom predajom vozila Vatrogasna zajednica grada Ivanić-Grada završila svoj planirani ciklus nabave malih navalnih vozila. 

Vatrogasna postrojba Ivanić-Grad, uz sufinanciranje Vatrogasne zajednice grada, nabavila je novo, a postojeće malo navalno vozilo s visokotlačnim modulom dano je na raspolaganje DVD-u Trebovec. 

Predao ga je gradonačelnik Javor Bojan Leš u nazočnosti predsjednika Gradskog vijeća Željka Pongraca čime je dana jasna i konkretna podrška vatrogastvu grada. 

Primopredaji je nazočilo i cijelo vodstvo Vatrogasne zajednice grada Ivanić-Grada predvođeno predsjednikom Brankom Petrincem. 

Nakon primopredaje održan je sastanak vodstva Grada i Vatrogasne zajednice na kojem je dogovoreno potpisivanje Strategije razvoja vatrogastva, kao i okvirni plan nabave vozila i opreme.

Poslije sastanka proglašeni su rezultati 3. Vatrogasnog kupa DVD-a Trebovec. 
Na natjecanju je sudjelovalo 50 ekipa u šest kategorija. Najbolji rezultat u kategoriji natjecatelji-A ostvario je: DVD Otok Samoborski, u kategoriji natjecatelji-B: DVD Strmec Bukevski, u kategoriji natjecatelji-djeca: DVD Ježevo, u kategoriji natjecateljice-A: DVD Leskovec, u kategoriji natjecateljice-B: DVD Johovec te u kategoriji natjecateljice-djeca: DVD Ostrna. 
Uz vježbu VMŠ 3/1 koja je odrađena prema Pravilniku o natjecanjima Hrvatske vatrogasne zajednice, prema kojem su sudili suci iz Vatrogasne zajednice grada Ivanić-Grada odrađena je i revijalna ''brzinska vježba'' kao i superkup natjecanje. Kako tradicija nalaže poslije svega održana je vatrogasna zabava.