15.10.2014.

Ultramaratonci krenuli prema Novskoj

Ivanić-Grad je i ove godine ugostio sudionike Memorijalnog ultramaratona Zagreb-Vukovar, “Putevi dragovoljaca HOS-a i bojovnika Domovinskog rata.

Kao i proteklih godina ultramaraton organizira Udruga dragovoljaca hrvatskih obrambenih snaga ( UDHOS) Grada Zagreba. Sportski dio natjecanja odvija se na dionici Zagreb – Vukovar od 14. do 18. listopada 2014. Dužina staze iznosi 344,1 km, što ovaj ultramaraton čini najdužim u ovom dijelu Europe. Natjecatelji ga prelaze u pet dionica.

1. dionica: Zagreb (Kustošija) – Ivanić -Grad, 50,6 km
2. dionica: Ivanić-Grad – Novska, 72,0 km
3. dionica: Novska Slavonski Brod, 90,5 km
4. dionica: Slavonski Brod – Osijek, 84,0 km
5. dionica: Osijek – Vukovar (Ovčara)

Memorijalni ultramaraton okuplja najkvalitetnije atletičare iz Hrvatske i inozemstva. Kroz niz godina Udruga nastoji i uspijeva organiziranjem prigodnih događanja sačuvati uspomenu na one koje nikada ne smijemo zaboraviti, hrvatske bojovnike koji su dali svoje živote za slobodu naše Domovine.

Sudionici 13. Memorijalnog maratona – “Putevi dragovoljaca HOS-a i bojovnika Domovinskog rata” sinoć su stigli u Ivanić-Grad gdje im je u organizaciji Gradske uprave i SB Naftalan osiguran smještaj i prehrana. Nakon odmora, sudionici su se danas u 9 sati okupili u Parku hrvatskih branitelja ispred Spomenika palim hrvatskim braniteljima, gdje su zapalili svijeće i pomolili se za sve branitelje poginule u Domovinskom ratu. U ime grada Ivanić-Grada svijeću je zapalio zamjenik gradonačelnika g. Željko Posilović.

Ubrzo nakon paljenja svijeća i odavanja počasti, dogradonačelnik Željko Posilović pucnjem iz pištolja označio je start druge etape maratona dužine 72 km. Dolazak maratonaca u grad Novsku očekuje se danas oko 16 sati.

 

Tekst i slike: Zoran Ožetski