09.10.2014.

Smotra tehničkog stvaralaštva Zagrebačke županije

Danas se u prostorijama Doma kulture u Ivanić-Gradu održala Smotra tehničkog stvaralaštva Zagrebačke županije pod nazivom “Otok Ivanić 2014.” Na smotri koju organizira Zajednica tehničke kulture (ZTK) Grada Ivanić-Grada izloženi su radovi osnovnih škola sa područja grada Ivanić-Grada te radovi zajednica tehničke kulture grada Ivanić-Grada, Velike Gorice, Samobora, Zaprešića i Općine Križ. U sklopu smotre tehničke kulture održava se i 1. kolo županijske modelarske lige u kojem sudjeluje 14 ekipa sa 28 natjecatelja te izložba radova tehničkog stvaralaštva udruga tehničke kulture grada Ivanić-Grada i cijele Zagrebačke županije.

Na otvorenju smotre prigodnim govorom sve prisutne posjetitelje i izlagače pozdravio je Dražen Baotić predsjednik ZTK Grada Ivanić-Grada, dok je predsjednik ZTK Zagrebačke županije g. Ivan Vlainić zahvalio svim učiteljima tehničke kulture, fizike i matematike koji na neki način “inficiraju” svoje učenike interesom za tehničku kulturu i usmjere ih prema daljnjem školovanju u smjeru tehničkih znanosti. Osim učiteljima g. Vlainić zahvalio se i voditeljima raznih udruga tehničke kulture koji uz nastavnike i profesore značajno pomažu u tehničkom odgoju djece.

Ljudi gaje predrasude da je tehnička kultura namijenjena samo muškoj populaciji pa bih izrazio posebno zadovoljstvo što na današnjoj smotri vidim puno djevojaka i žena koje se usmjeravaju prema tehničkom smjeru obrazovanja.

U ime Grada Ivanić-Grada smotri je nazočio predsjednik Gradskog vijeća g. Željko Pongrac koji je sportskim rječnikom istaknuo kako je novo vodstvo ZTK Ivanić-Grada na čelu s g. Baotićem visoko podiglo ljestvicu te kako će Grad Ivanić-Grad osigurati prostore i sredstva za daljnji rad jer u obrazovanju i tehnici je budućnost svih nas .

Smotra tehničkog stvaralaštva Zagrebačke županije “Otok Ivanić 2014.” održana je pod pokroviteljstvom Grada Ivanić-Grada i ZTK Zagrebačke županije.

Tekst: Zoran Ožetski