17.10.2014.

5. godišnja konferencija Rastimo zajedno

U velikoj dvorani Doma kulture u Ivanić-Gradu, 17.10.2014., započela 5. konferencija voditeljica i voditelja radionica s roditeljima pod nazivom “Rastimo zajedno”.

Ravnateljica dječjeg vrtića u Ivanić-Gradu gospođa Ranka Đunđenac napominje kako je ovo prva konferencija voditeljica i voditelja radionica s roditeljima pod nazivom “Rastimo zajedno” koja se održava u Ivanić-Gradu no DV Ivanić-Grad već tri godine sudjeluje u ovom programu…

Težimo što boljoj suradnji s roditeljima i ovo je jedan o koraka koji će unaprijediti takvu našu želju. Radionice smo proveli s 39 roditelja i ova konferencija je zapravo jedan godišnji rezime dosadašnjeg rada dječjih vrtića i obiteljskih centara koji sudjeluju u programu pod pokroviteljstvom UNICEF-a.

Gradonačelnik grada Ivanić-Grada g. Javor Bojan Leš ovim prilikom je rekao…

Vrlo je bitno nastojati u rad vrtića uključiti roditelje djece koji se tako upoznaju s radom vrtića i s načinom adekvatnog korištenja sredstava koja se izdvajaju za rad takvih ustanova za smještaj njihove djece.

Program radionica s roditeljima „Rastimo zajedno” razvijen je unutar Projekta za podršku roditeljstvu u zajednici (2007. – 2009. godine) kojeg su vodile N. Pećnik i B. Starc u okviru Programa podrške ranom razvoju i poticajnom roditeljstvu „Prve tri su najvažnije!“ Ureda UNICEF-a u Hrvatskoj, u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje. Od 2010. brigu o edukaciji novih voditelja za Programa „Rastimo zajedno“ preuzela je Agencija za odgoj i obrazovanje koja je omogućila širenje dostupnosti programa u vrtićima širom Hrvatske.

Savjet za osiguranje kvalitete i razvoj Programa „Rastimo zajedno“ osnovan je 2010. godine radi kontinuiranog praćenja i evaluacije provedbe Programa te unapređenja stručne podrške voditeljicama kroz konzultacije, intervizije i godišnje konferencije. Članice Savjeta bile su autorice programa, predstavnice voditeljica iz dječjih vrtića i obiteljskih centara te predstavnice UNICEF-a i Agencije za odgoj i obrazovanje.

Centar za podršku roditeljstvu „Rastimo zajedno“ nastao je na temelju dosadašnjih aktivnosti Savjeta za osiguranje kvalitete
i razvoj Programa „Rastimo zajedno“, s namjerom da omogući još djelotvorniju podršku Mreži voditeljica i voditelja u nalaženju primjerenih odgovora na potrebe i interese roditelja u različitim zajednicama širom Hrvatske.

Projekt je financiran od strane Talijanske unije posredstvom Ministarstva vanjskih poslova Republike Italije, domaćin konferencije je Dječji vrtić Ivanić Grad uz pokroviteljstvo Grada Ivanić-Grada, UNICEF-a i Talijanske unije.