06.06.2014.

Svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Ivanić-Grada

Ovogodišnje obilježavanje Dana grada Ivanić-Grada započelo je Svečanom sjednicom Gradskog vijeća, a samoj sjednici prethodila je sveta misa u crkvi Sv. Petra u Ivanić-Gradu, nakon koje je slijedilo polaganje vijenca na Spomenik poginulim braniteljima i sadnja drva mira.


Svečana sjednica Gradskog vijeća održana je u velikoj dvorani POU u Ivanić-Gradu. Pozdravnim govorom otvorio ju je predsjednik Gradskog vijeća Grada Ivanić-Grada g. Željko Pongrac. Nakon pozdravnog govora brojnim uzvanicima obratio se gradonačelnik Grada Ivanić-Grada g. Javor Bojan Leš koji je, govoreći o zbivanjima u proteklih godinu dana, spomenuo probleme s kojima se suočila nova gradska uprava te pobrojao ostvarene, ali i buduće razvojne projekte koji su u pripremi i koje tek treba realizirati.

Po završetku govora gradonačelnik je uručio i godišnje nagrade Grada Ivanić-Grada našim najzaslužnijim sugrađanima pa je tako nagradu za životno djelo dobio župnik župe sv.Petra vlč. Josip Ćorić, dok su Godišnju nagradu dobili: gospođa Zdenka Lovrečić, dr.sc. Mile Marinčić i DVD Donji Šarampov.


Na kraju svečane sjednice skupu se u ime Zagrebačke županije obratio predsjednik Skupštine Dražen Bošnjaković, čestitajući stanovnicima njihov dan, te je poručio da je jako važno da ljudi koji upravljaju gradom ostave iza sebe konkretna djela koja će doprinijeti boljitku svih građana.