05.06.2014.

Podrška Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva

Upravni odbor Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva na svojoj sjednici održanoj 21. svibnja 2014. godine donio je odluku o odobravanju financijskih sredstava za institucionalne podrške u području djelovanja udruga osoba s invaliditetom.

Institucionalna podrška predstavlja specifičan dio Programa financijskih oblika podrške Nacionalne zaklade kojom se ciljano, na trogodišnji rok, ulaže u organizacijski razvoj i/ili stabilizaciju udruga. Za razliku od ostalih oblika podrški u okviru Programa financijske podrške Nacionalne zaklade, ovaj program nije namijenjen projektima/programima sa svrhom dobivanja podrške za njihovu provedbu. Podrška se dobiva za daljnje djelovanje udruge i obavljanje njene osnovne djelatnosti.

Udruga roditelja djece i osoba s invaliditetom "Mali princ" i ove je godine korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge. Ponosni smo što je institucionalna podrška Nacionalne zaklade omogućila daljnje zapošljavanje pomoćnog administratora, mlade osobe s invaliditetom i člana naše Udruge, koji je do svibnja 2014. posao pomoćnog administratora obavljao putem javnih radova HZZ-a.

Ovim putem zahvaljujemo Nacionalnoj zakladi za razvoj civilnoga društva na ukazanom povjerenju i podršci u radu naše Udruge!