29.06.2014.

Ispraćaj djece iz poplavljenog područja na more

U nedjelju, 29.06.2014.g, u Spomen domu A. Vulinca bio je organiziran ispraćaj 45 djece i 4 voditelja u Kamp mladih Gradskog društva Crvenog križa Zaprešić u Selcu koje je omogućila Zagrebačka županija, kao i nekoliko gradova i općina s područja Zagrebačke županije, među kojima je i Ivanić-Grad te Društvo Crvenog križa Zagrebačke županije.

Djeca i voditelji su stigli u Ivanić – Grad u 9.00 sati, gdje su ih dočekali ravnatelj Društva Crvenog križa Zagrebačke županije Ivan Pofuk, ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Ivana Bajt, te volonteri Jelena Adamović i Ivica Ivanković. Ravnateljica ih je pozdravila,zaželjela dobrodošlicu i kratko ih izvjestila o kampu u kojem će provesti slijedećih sedam dana. Potom im je pustila i film snimljen u Kampu u Selcu, tako da vide gdje idu i što ih sve tamo čeka.

Osim mnogobrojnih i raznovrsnih radionica poput: izbor miss i mistera, lude frizure, izbor najkampera i najkamperice, prva pomoć, likovna i literarna, te društvene i sportske aktivnosti, imaju osiguranu i učiteljicu plivanja sa studentima i medicinsku pomoć. Hrana je prilagođena
djeci i to tri glavna obroka te jedan međuobrok.

Nakon kratkog izlaganja o Selcu, djeci i voditeljima su se obratili i zaželjeli im lijep provod te da zaborave na nedaće koje su ih snašle: predsjednica Društva Crvenog križa Zagrebačke županije Štefica Kamenarić Filipović, pročelnica Zdravstva i socijalne skrbi Zagrebačke županije Ksenija Čuljak i predsjednik gradskog vijeća Grada Ivanić –Grada Željko Pongrac.
Na kraju su se svi zajedno fotografirali i ispratili djecu i voditelje.