28.06.2014.

Dodjela diploma Ljetne škole

U subotu 28.06.2014. u 17 sati ispred Pučkog otvorenog učilišta u Ivanić-Gradu održana je završnica i dodjela diploma Ljetne škole namijenjene učenicima osnovnih škola s područja Grada Ivanić-Grada, Općina Križ i Kloštar Ivanić. 

Osnovnoškolci su imali raznovrstan program radionica koje su se održavale u Pučkom otvorenom učilištu (mala sala) i na raznim lokacijama u gradu (Osnovna škola Đure Deželića, Park hrvatskih branitelja, stari Ivanić, Zelenjak). 

Organizatori Ljetne škole bili su volonteri i udruge s našeg područja koje su omogućile djeci polaženje radionica s područja jezika (učenje francuskog "Un, deux, trois"), informatike i elektronike ("E-mail i chat", "Složi svoje računalo", "Napravi svoju 3D igru"), glazbe i plesa ("Upoznavanje instrumenata i rada orkestra", "Plesom na put oko svijeta"), arheologije i etnologije ("Dođi, vidi, iskopaj", "Baština mog zavičaja"), fotografije, aeronautike i ostalih područja zanimljivih za osnovnoškolski uzrast i možda njihove buduće hobije ili profesije koje bi mogla potaknuti Ljetna škola. 

Djeca su pokazala veliko zadovoljstvo svime što su vidjeli te su izrazila želju za što skorijim nastavkom Ljetne škole.