29.06.2014.

Održano 2. natjecanje u pripremi fiš paprikaša "Fišijada 2014."

Jučer je u našem gradu završeno drugo po redu natjecanje u pripremi fiš paprikaša pod nazivom “Branitelji gradu – Fišijada 2014.” Natjecanje se održalo na SP Zelenjak s početkom u 9 sati. U ime Grada Ivanić-Grada natjecanje je otvorio predsjednik Gradskog vijeća gospodin Željko Pongrac.

Ovogodišnja Fišijada okupila je 34 ekipe iz cijele Hrvatske. Za vrijeme dok su se tajni sastojci za fiš lagano “krčkali” u dobrom i veselom društvu uz odličnu kapljicu mnogobrojni posjetitelji mogli su uživati u okusima slavonskog kulena, vrbovečkih lovačkih kobasa, zagorske kotlovine i sve to uz pjesmu naših “Iva”. Kao i svako natjecanje tako je i ovo imalo strogu ocjenjivačku komisiju u čijem su sastavu bili: Majstor kuhar Branko Ognjenović, Ivan Janković i Vlado Barilić. Oko 15 sati komisija je objavila rezultate natjecanja za najbolji fiš.

Prema mišljenju ocjenjivačke komisije najbolji fiš skuhali su dečki iz udruge ” Hrvatski vitezovi Domovinskog rata 1991″ ogranka Rugvica i tako osvojili prvu nagradu ovogodišnjeg natjecanja. Za nijansu slabiji rezultat postigla je ekipa “Hrvatskog časničkog zbora” iz Ivanić-Grada koja je osvojila drugo mjesto, dok je odlično treće mjesto osvojila ekipa “Valjak i prijatelji” također iz Ivanić-Grada. Nagrade najboljim ekipama uručio je zamjenik gradonačelnika gospodin Željko Posilović. Iz navedenih rezultata možemo lako zaključiti da su Ivanićani majstori u pripremi fiš paprikaša.

Od najsimpatičnijih ekipa možemo izdvojiti ekipu “Ludi Zagorci” uz slogan BOLJE BITI MALO LUD NEGO MALO PAMETAN i dečke iz Moto kluba “Veterani Croatia” uz slogan LUK ŠPEK & MOTORI.

 

Sponzori natjecanja: Zagrebačka županija, Grad Ivanić-Grad, TZ Grada Ivanić-Grada, ZU Hvidr-a zagrebačke županije, ZU proizašlih iz Domovinskog rata Grada Ivanić-Grada, Elektro Centar Petek Ivanić-Grad, Limarija Sebastijan, Ergo osiguranje, ŽVS Ive, UŠR Lonja Ivanić-Grad, Vatrogasna postrojba Grada Ivanić-Grada, KC Ivanić-Grad