28.06.2014.

19. "Croatia Cup" u gađanju field samostrelom

Pod pokroviteljstvom Gradskog poglavarstva Grada Ivanić-Grada i Zagrebačke županije, Streljačko društvo ”Ivanić” iz Ivanić-Grada organizira od 27. do 29. lipnja 2014. godine 19. ”Croatia cup”, međunarodno natjecanje u gađanju samostrelom Field.

Suorganizatori natjecanja su Turistička zajednica Grada Ivanić-Grada i Hrvatski streljački savez, a glavni sponzor tvrtka Plinacro iz Zagreba.

Očekuje se nastup oko 30 natjecatelja iz Mađarske, Njemačke, Švicarske i Hrvatske.
Na ovome natjecanju nastupiti će najbolji hrvatski strijelci u gađanju samostrelom predvođeni aktualnim svjetskim seniorskim doprvacima Sanjom Komar i Andrejom Krstinićem. Pored njih nastupiti će još četvoro osvajača medalja, Valentina Pereglin (juniori) i Valentina Kozumplik (kadeti), te troje brončanih Domagoj Pereglin (seniori), Matijan Kajfeš (juniori) i Ivan Kelečić (kadeti).

U subotu 28. lipnja održat će se 6. Memorijalno natjecanje u spomen Berislavu Rajkoviću, preminulom amaterskom sportskom djelatniku Streljačkog društva ”Ivanić” iz Ivanić-Grada i osnivaču Euro Cupa u Ivanić-Gradu. Na ovogodišnjem natjecanju titulu brani Valentina Pereglin iz SD Dubrava 1094.
Croatia Cup je prvo izborno natjecanje za Svjetsko prvenstvo u Frankfurtu početkom kolovoza u Frankfurtu. 

Natjecatelje je dočekao dosta jak vjetar koji je otežavao ciljanje u mete oba dana natjecanja što je doprinijelo kompetitivnosti u otežanim uvjetima ispucavanja u mete. 
Turnir je završio u nedjelju 29.06.2014 u 15 sati s finalnom serijom gađanja i svečanošću proglašenja pobjednika.