23.12.2014.

Prijam kod gradonačelnika Javora Bojana Leša za odlikovane hrvatske branitelje

Na prijedlog Hrvatskog časničkog zbora Ivanić-Grada za dodjelu odlikovanja Republike Hrvatske, dodjeljena su odlikovanja Reda hrvatskog trolista hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata gospodinu Zoranu Palčiću i gospodinu Goranu Lešu, te odlikovanje Red bana Jelačića gospodinu Ivanu Jankoviću.

Tim povodom kod gradonačelnika Javora Bojana Leša održao se dana 22. prosinca 2014. prijam za odlikovane branitelje. Gradonačelnik je zahvalio svim braniteljima na njihovom doprinosu u Domovinskom ratu, te čestitao odlikovanim braniteljima. 

 

RED HRVATSKOG TROLISTA

Dodjeljuje se hrvatskim i stranim državljanima te postrojbama i drugim ustrojstvenim jedinicama Oružanih snaga Republike Hrvatske i Ministarstva unutarnjih poslova, za osobite zasluge za Republiku Hrvatsku stečene u ratu, izravnoj ratnoj opasnosti ili u iznimnim okolnostima u miru.

RED BANA JELAČIĆA

Dodjeljuje se dužnosnicima, časnicima i zapovjednicima postrojbi za iznimno uspješno zapovijedanje postrojbama Oružanih snaga Republike Hrvatske, za osobite vojne zasluge u njihovom ustroju i razvitku te postrojbama i drugim ustrojstvenim jedinicama Oružanih snaga Republike Hrvatske.