23.04.2014.

Terenski kolegij gradonačelnika

Gradonačelnik Ivanić-Grada Javor Bojan Leš je u pratnji pročelnika Upravnog odjela za gospodarstvo i komunalno gospodarstvo Ivana Šoštarčića i drugih suradnika u petak 18. travnja održao terenski kolegij, tijekom kojega je posjetitio tvrtku Unija Ivanić-Grad d.o.o, te s njenim direktorom Slavkom Duvnjakom i direktorom Ivakopa Milanom Erjavcem raspravio mogućnost poboljšanja odvojenog prikupljanja otpada. 

Problem je, što građani u vreće za prikupljanje plastičnog otpada stavljaju više svih drugih vrsta otpada, nego plastike, što onemogućava preradu. Zaključeno je, da treba pojačati kampanju obrazovanja građana za odvojeno prikupljanje plastičnog otpada. Ostale aktivnosti će se isplanirati kad se prikupe potrebne dodatne informacije. 

U nastavku terenskog kolegija gradonačelnik je s direktorom Komunalnog centra Ivanić-Grad Mariom Mikulićem u Jalševcu razgledao potencijalnu lokaciju za autobusnu nadstrešnicu za školsku djecu na raskrižju Zajčićeve i Marekovićeve ulice, te su raspravljene mogućnosti završetka nogostupa u Savskoj ulici preko puta Industrijske ceste, kao i izgradnje dijela nogostupa koji nedostaje u Ulici kralja Tomislava preko puta Dubrovačke ulice i dijela nogostupa koji nedostaje u Omladinskoj ulici uz poligon auto-škole. Gradonačelnik će Komunalnom centru naložiti da u najkraćem mogućem roku izvrši radove na nogostupima u Savskoj i Ulici kralja Tomislava, da napravi prijedlog rješenja za dio nogostupa u Omladinskoj ulici, te da napravi predradnje za postavljanje autobusne nadstrešnice u Jalševcu.

S direktorom Ivaplina Ivicom Martinekom i voditeljem Odjela održavanja mreže Mariom Markovićem je razgledan nedovršeni dio novog plinovoda Caginec-Graberje Ivanićko uz državnu cestu D43, te je gradonačelnik naložio da se radi dogovora za završetak radova idući tjedan sazove sastanak naručitelja i izvođača radova. 

Terenski kolegij gradonačelnika je završen razgledavanjem nedovršenog potkrovlja i razgovorom s ravnateljem Pučkog otvorenog učilišta Ivanić-Grad Draženom Malecom. Naime, POU je od Ministarstva kulture za ovu godinu dobilo 300.000 kuna za nastavak uređenja potkrovlja, pod uvjetom da isto toliko dade i Grad, što je gradonačelnik odobrio. Za idući tjedan će biti sazvan sastanak radi dogovora o prioritetnim radovima, koji se za taj iznos mogu napraviti ove godine.

Gradonačelnik je prvi terenski kolegij ocijenio vrlo korisnim za cjelovito sagledavanje problema i iznalaženje rješenja, te suradnicima naložio, da i dalje predlažu teme za terenske kolegije, koji će se održavati, ovisno o potrebi, jednom u dva tjedna ili mjesečno.