09.10.2013.

Zatvaranje 17. Sportskih igara mladih u Ivanić-Gradu


Sportsko-zabavni program i svečano zatvaranje 17. sportskih igara mladih održat će se u Ivanić-Gradu u četvrtak, 10. listopada 2013. na Trgu Vladimira Nazora.

U sportsko-zabavnom programu mladi natjecatelji pokazat će svoje vještine u sljedećim sportovima:
1. Graničar od prvog do četvrtog razreda,
2. Mali nogomet (cageball) reprezentacija škole od (1-4 razred, 5-8 razred)
3. Ulična košarka reprezentacija škole (5-8 razred),
4. Žongliranje demonstracija sporta,
5. Mjerenje brzine udarca,
6. Mjerenje preciznosti udarca

Održat će se i likovna radionica pod nazivom "Volim Ivanić-Grad € te razne atraktivne i zabavne animacije. Igre traju od 14  - 18 sati uz voditelja Zlatana Hrle. U 18 sati počinje svečano zatvaranje Sportskih igara mladih uz voditelje Mirka Fodora i Miu Kovačić, vatromet te glazbenu poslasticu- koncert PRLJAVOG KAZALIŠTA u 19 sati.

svecano-zatvaranje-sportskih-igara-mladih.jpgPrve Sportske igre mladih organizirane su 1996. godine u Splitu, s ciljem da omoguće svim osnovnoškolcima i srednjoškolcima sudjelovanje u organiziranim sportskim natjecanjima i drugim besplatnim aktivnostima tijekom ljeta, kada imaju slobodnog vremena. Druženje, sport i rekreacija pokazali su se kao najdjelotvornija alternativa svim mogućim negativnim činiocima današnjice. Stoga je program manifestacije dugoročno vezan uz promotivno-edukativnu akciju "Živimo život bez droge, jer droga oduzima život".

Ova je ideja rasla i postala jedna od najvećih amaterskih sportskih događaja u ovom dijelu Europe. U 2013. godini dosegla je broj od preko 83.000 sudionika. Ovakav događaj ne bi bio moguć bez potpore Vlade RH, lokalnih zajednica i velikog broja sponzora i donatora Sportskih igara mladih.
Sportske igre mladih djeci i mladima u svim županijama širom Hrvatske pružaju mogućnost besplatnog sudjelovanja na natjecanjima, a najuspješnijim pojedincima i ekipama osigurano je besplatno mini ljetovanje u svojstvu sudionika završnice u Splitu. Više na   www.igremladih.org/hr