05.07.2013.

Potpisani ugovori za sufinanciranje projekata uvođenja korištenja obnovljivih izvora energije i energetske učinkovitosti


Dana 05. srpnja 2013. u Maloj dvorani POU Ivanić-Grad zaključeni su ugovori s dobitnicima sredstava   za poboljšanje energetske učinkovitosti u zgradarstvu i uvođenje obnovljivih izvora energije u kućanstva za 2013. godinu.
Na javni natječaj pristigle su 33 ponude nakon čega je Povjerenstvo za obnovljive izvore energije dana 29. svibnja 2013. godine otvorilo ponude i utvrdilo kako sve ponude udovoljavaju uvjetima natječaja. Prijedlog   je da se sufinanciraju 23 kućanstva s obzirom na zauzeti stav da svakoj obitelji bude sufinancirana jedna mjera kojom će poboljšati učinkovitost svojeg kućanstva.

Gradonačelnik Grada Ivanić-Grada, g. Javor Bojan Leš, prihvatio je prijedlog Povjerenstva za obnovljive izvore energije i odobrio sufinanciranje za 3 kućanstva više, s obzirom da je Grad Ivanić-Grad prvi na listi dobitnika sredstava Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u skladu s "Odlukom o odabiru korisnika sredstava Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost radi zajedničkog sufinanciranja projekta energetske učinkovitosti u zgradarstvu".

Tako su redom dobitnici sredstava po kategorijama: Marta i Anto Brkić za solarni toplinski kolektor, Bruno Latečki za sustav s dizalicom topline, Patrik Oković i Snježana Vučinovec za kotao na biomasu, Vesna Plečko, Sabina Jagačić, Tihana Golner i Igor Stričko, Aleksandar Saša Adamović za zamjenu postojeće i ugradnju nove energetski učinkovite vanjske stolarije, Mirjana Milevčić, Silvijo Čičak, Dejan Čičak, Joso Matijević, Jelena Marinić, Tihomir Golner, Milka Stričko i Alen Konjug za povećanje toplinske zaštite cjelokupne vanjske ovojnice objekta (termo fasade), te Martina Tudor, Marko Kirin, Marko Valjavec, Igor Čičak, Goran Abramović i Dražena Mucha za sufinanciranje izgradnje niskoenergetske ili pasivne obiteljske kuće.

Korisnici sredstava su se potpisivanjem ugovora obvezali podnijeti godišnje izvješće o kretanju energetske potrošnje, a Grad će na temelju tih izvješća izdati dobrovoljne energetske certifikate.

U ime Grada ugovore je potpisao Gradonačelnik koji je tom prilikom svim dobitnicima čestitao na ekološkoj svijesti na koju bi se trebali ugledati svi građani te poželio da što bolje iskoriste dobivena sredstva.

p7050120.JPG   p7050121.JPGp7050124.JPGp7050132.JPGp7050137.JPGp7050140.JPGp7050141.JPGp7050144.JPGp7050149.JPG