01.07.2013.

Čestitka povodom ulaska u Europsku uniju


Poštovani sugrađani, drage ivanićanke i ivanićani,

Danas, 1. srpnja 2013. godine Hrvatska je nakon dugogodišnjih napornih pregovora postala 28. članica Europske unije čime je stvoren temelj za sigurnu i demokratsku budućnost.

Hrvatska je oduvijek sastavni dio Europe, a od danas i sastavni dio njene najutjecajnije zajednice čiji je krajnji cilj ujedinjenost u zajedničkom nastojanju za mir i napredak.

Ulazak u EU je prilika za daljnji razvoj, kako Hrvatske tako i Grada Ivanić-Grada i svi trebamo shvatiti da su ovim događajem otvorene nove mogućnosti od prilika za nove investicije do brojnih opcija za školovanje i zaposlenje.
Za sve promjene, posebno one pozitivne, potrebno je vremena, ali naravno, razvitak neće doći sam od sebe. I dalje nas čeka težak rad i samo uz veliki trud možemo iskoristiti ponuđene prilike i postići željeni napredak.

Grad Ivanić-Grad do sada je koristio sredstva iz predpristupnih fondova koja su služila isključivo za edukaciju i podizanje ekološke svijesti građana, no ulaskom u EU otvorili su se i strukturni i kohezijski fondovi predviđeni za realizaciju infrastrukturnih projekata, za koje Grad već ima spremne projekte.

Trudit ćemo se i održati i obnoviti našu kulturnu baštinu i običaje kako bi i naš kraj imao jedinstven i prepoznatljiv identitet unutar tako velike organizacije kao što je Europska unija.

U ovom trenutku slavlja ne smijemo i nećemo zaboraviti u prvom redu hrvatske branitelje koji su svojim životima dali priliku Hrvatskoj da postane zemlja u kojoj će se živjeti bez straha za budućnost, a zatim i sve ostale građane koji su često svojim odricanjem u doba recesije podnijeli teret ove zahtjevne kandidature.

Svim građanima čestitam na ulasku u Europsku uniju.

GRADONAČELNIK:
Javor Bojan Leš, dr.vet. med.