01.07.2013.

Branitelji gradu, Da se ne zaboravi, Fišijada Ivanić-Grad 2013.g.


U nedjelju 30. lipnja 2013. g. na Sportskom parku Zelenjak održana je manifestacija pod nazivom "Branitelji gradu - Da se ne zaboravi - Fišijada Ivanić-Grad 2013.g."

Oko 9 sati manifestaciju je otvorio gradonačelnik Grada Ivanić-Grada Javor Bojan Leš nakon čega je uslijedio nastup Vokalnog sastava "Ive". Nešto prije 10 sati svi prisutni otpratili su skupinu biciklista, predvođenu braniteljem Mariom Stokićem na vožnju do Grada heroja  - Vukovara, gdje će odati počast braniteljima.
Program se nastavio natjecanjem u pripremanju fiš-paprikaša, za koje se prijavilo 28 ekipa, većinom iz braniteljskih udruga sa područja središnje Hrvatske.

Nakon što su fiševi bili gotovi zaprimljeni su uzorci za ocjenjivanje za što je zadužen bio stručni žiri u sastavu: Vladimir Škrobo  - Bajo (vlasnik karanačke Baranjske kuće), Damir Blaž Folnegović (voditelj emisije "Blaževa kuhinja"), Vlado Barilić (predsjednik UŠR "Lonja" Ivanić-Grad) i Ivan Janković (predsjednik hrvatskog časničkog zbora Ivanić-Grad).

Fiš paprikaš je potom podijeljen   brojnim posjetiteljima koji su uz dobar obrok mogli razgledati i izložbu oldtimer vozila, izložbu opreme i literature pod naslovom  »Ribolov nekad i sad « te posjetiti etno-izložbu u čardaku kod Naftalana.

Žiri je nakon dugog vijećanja odlučio da je najbolji fiš-paprikaš spremio Hrvatski časnički zbor Pakrac-Lipik, dok su za nijansu slabiji bili HVIDR-a Ivanić-Grad, na drugom mjestu te časnički zbor Vrbovec na trećem mjestu. Svima ostalima podijeljene su zahvalnice i prigodni poklon od Turističke zajednice Grada Ivanić-Grada.
Svi posjetitelji izrazili su zadovoljstvo viđenim i isprobanim, a pjesma u kojoj su prednjačili sami sudionici natjecanja nastavila se još dugo nakon proglašenja pobjednika.

fisijada.jpg   fisijada2.jpgfisijada3.jpgfisijada4.jpgfisijada5.jpgfisijada6.jpgfisijada7.jpgfisijada8.jpgfisijada9.jpgfisijada10.jpgfisijada11.jpgfisijada12.jpgfisijada13.jpgfisijada14.jpgfisijada15.jpg