20.08.2013.

Održan 43. Memorijal Stjepan Grgac


U nedjelju 18.08.2013. godine održana je 43. po redu međunarodna biciklistička utrka Memorijal "Stjepan Grgac".
Ove godine nastupilo je više 230 biciklista iz 39 klubova iz sedam zemalja: Hrvatske, Slovenije, Njemačke, BiH, Italije, Bugarske i Mađarske, a natjecali su se u šest kategorija: veterani, žene, seniori, juniori, kadeti i početnici.

Start i cilj utrka u svim kategorijama bio je u Ulici Kralja Tomislava u Ivanić-Gradu, ispred Doma umirovljenika. Okretišta su bila u Cagincu, Križu, Popovači, Kutini i Garešnici, a utrka se bodovala za KUP Hrvatske.
Znak za start najteže seniorske utrke na relaciji Ivanić-Grad -Garešnica -Ivanić-Grad dao je Željko Posilović, zamjenik gradonačelnika a nagrade pobjednicima 43. Memorijala u konkurenciji juniora uručio je gradonačelnik Bojan Javor Leš koji je tom prilikom pozdravio sve vozače i njihovu pratnju kao sve druge koji su sudjelovali u organizaciji 43.memorijala.
Nagrade ostalim pobjednicima Memorijala uručili su Igor Mužina, predstavnik Zajednice sportskih saveza i udruga Zagrebačke županije, Zlatica Grgac, kćer Stjepana Grgca, Krešimir Grgac, sin Stjepana Grgca, i Mario Biršić, predsjednik BK"Ivanić" iz Ivanić-Grada.

U konkurenciji seniora nastupilo je 32 natjecatelja, a pobijedio je Aljaž Hočevar iz KK Adria Mobil ispred Emanuela Kišerlovskog i Simona Pavlina. Klub Adria Mobil iz Novog Mesta imao je pobjednike i u konkurenciji juniora u kojoj je od 36 biciklista najbrži bio Jon Božić ispred Klemena Polajnara i Žana Jerkiča, te među kadetima gdje je od 47 natjecatelja pobijedio Mitja Zupančić. Drugi je završio Žan Andrejaš, a Žiga Jerman treći.
BK Ivanić imao je razloga za zadovoljstvo jer je u među početnicima najbrži bio upravo njihov član Matija Zubatović koji je slavio ispred Pavela Cizelja i Viktora Potočkog u vrlo jakoj konkurenciji od čak 83 vozača. Matija, koji se na prošlogodišnjem memorijalu teško ozlijedio donio je tako veliko veselje svojem klubu i domaćim navijačima.

Od domaćih vozača odlični su bili i Leo Belinak i Nikola Zubatović osvojivši ukupno 17. i 26. mjesto, odnosno 8. i 11. mjesto od hrvatskih vozača. Usprkos dva pada na stazi utrke, vozač BK Ivanić Mario Leviček, uspio je prevesti cijelu stazu utrke no zbog vremenske rampe nema plasman na ovoj utrci.
U kategoriji kadeta odličan je bio Dario Dovranić osvojivši ukupno 17.mjesto a od hrvatskih vozača bio je 5.

U konkurenciji od 28 veterana pobijedio je Tomaž Kališnik iz KK Grega Bole Bled, a među ženama najbrža je bila Mia Radotić iz BD Sloga.
Organizator je i ove godine bio BK Ivanić uz pokroviteljstvo Grada Ivanić-Grada, Zajednice sportskih udruga i saveza Zagrebačke županije i MUP-a RH.

img_7717.JPG  img_7656.JPG  img_7775.JPGimg_7686.JPG  img_7763.JPG  img_7949.JPG  img_8006.JPG  img_8116.JPG  img_8055.JPG  img_8193.JPG  img_8205.JPG  img_8218.JPG