09.08.2013.

43. "Memorijal Stjepan Grgac"


Dana 18.kolovoza 2013. godine održat će se 43. po redu "Memorijal Stjepan Grgac"- međunarodna biciklistička utrka koju BK Ivanić organizira u čast najvećeg hrvatskog biciklista svih vremena, Stjepana Grgca, višestrukog prvaka Zagreba, Hrvatske i Jugoslavije između dva svjetska rata te sudionika najveće biciklističke utrke na svijetu Tour de France 1936.godine.

Od prve utrke na kojoj je bilo dvadesetak sudionika, Memorijal Stjepan Grgac"   izrastao je u međunarodnu sportsku manifestaciju s velikim brojem biciklista pa je tako prošle godine nastupilo više od 300 biciklista i biciklistica iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Mađarske, Katara i drugih zemalja.

Utrka će se održati u kategorijama veterani, žene, seniori, juniori, kadeti i početnici, a boduje se , kao jedna od svega nekoliko utrka u Hrvatskoj koje imaju takav status, za KUP Hrvatske.

Ukupan fond nagrada iznosi 11.800 Kuna, a prvoplasirani u svim kategorijama dobivaju i pehar. Prvoplasirana 3 seniora i 3 juniora na prolaznom cilju u Kutini biti će posebno nagrađeni kao i prvoplasirana 3 kadeta na prolaznom cilju u Križu.

Start i cilj utrka u svim kategorijama je u Ulici Kralja Tomislava u Ivanić-Gradu, ispred Doma umirovljenika, i to za veterane i žene u 9:15, za seniore u 11:00, juniore u 11:15, za kadete u 11:30 i za početnike u 11:45. Okretišta su i ove godine u Križu, Kutini i Garešnici.

Zbog radova na cesti D-43 kod Graberja Ivaničkog utrka će biti preusmjerena u naselja Derežani i Deanovec i to ovom trasom: Derežani- Ulica Josipa Cobovića- Ulica Josipa Badalića- Moslavačka ulica. Na snazi će biti posebna regulacija prometa, a lokalno stanovništvo se moli da na dan utrke u vremenu između 9:15 i 14:30 da s pojačanim oprezom koriste prometnice na navedenoj dionici.

Grad Ivanić-Grad, Zajednica sportskih udruga i saveza Zagrebačke županije i MUP RH i ove su godine generalni pokrovitelji ove velike sportske manifestacije.

Za detaljnije informacije o utrci posjetite službene stranice Biciklističkog kluba "Ivanić" www.bk-ivanic.hr.