26.02.2020.

U tijeku akcija usmjerena na zaštitu pješaka u prometu

Dana 26. i 27.veljače 2020. godine, na području Policijske postaje Ivanić-Grad provest će se preventivno represivna akcija usmjerena na zaštitu pješaka u prometu, s ciljem poboljšanja stanja sigurnosti  u prometu na cestama i zaštite pješaka.

Do današnjeg dana 2020.godine na području PP Ivanić-Grad evidentirane su 2 prometne nesreće u kojima su sudjelovali pješaci  kojom prilikom su 2 pješaka zadobila tjelesne povrede, dok je tijekom 2019.godine na području PP Ivanić-Grad evidentirano je 7 prometnih nesreća u kojima su sudjelovali pješaci u kojima je 1 pješakinja zadobila teške tjelesne ozljede opasne po život od kojih je naknadno preminula u bolnici, 1 pješak zadobio  je teške tjelesne ozljede i 5 pješaka zadobilo je lakše tjelesne ozljede.   

Pješaci su najranjiviji sudionici u prometu. Prilikom naleta bilo koje vrste vozila gotovo u pravilu pješaci teško stradavaju.

Stoga opet upozoravamo sve vozače da ne pridonose crnim brojkama nego da poštujući prometne propise, zbog sebe samih i sigurnosti drugih sudionika, pomognu da se ljudski životi ne gase.

Zbog vlastite sigurnosti, kao pješak poštujte prometna pravila, a kao vozač obratite posebnu pozornost na pješake.

Samo odgovornim ponašanjem i poštivanjem prometnih propisa sprječavamo prometne nesreće s najtežim posljedicama. 

NAČELNIK

                                                                                                         Marin Grgić