19.09.2018.

Predstavnici Komore na sastanku kod gradonačelnika Ivanić-Grada Javora Bojana Leša

„Obrtnici su gospodarska snaga Ivanić-Grada“, rekao je gradonačelnik Ivanić-Grada Javor Bojan Leš na današnjem sastanku s predstavnicima Obrtničke komore Zagreb, predsjednikom dr.sc. Mirzom Šabićem, potpredsjednicima Ivanom Leščićem i Josipom Tržecom, tajnikom  Komore Goranom Čankovićem te predstavnicima ivanićgradskog udruženja obrtnika, predsjednicom Martinom Hrastić, potpredsjednicom Elizabetom Oštrić te tajnicom Tanjom Pokas.  

Glavna tema sastanak bila je održavanje 4. Obrtničkog foruma-obrtništvo Zagrebačke županije u Ivanić-Gradu.  Obrtnički forum svake godine okuplja čelne ljude županije, gradova,  udruženja obrtnika i Obrtničke komore Zagreb s ciljem pronalaženja kvalitetnih rješenja za zaštitu i poticanje razvoja obrtništva i malog poduzetništva u suradnji s gradovima i općinama sa svoga područja. Predsjednik Šabić naglasio je kako će predstojeći  Forum imati formu panel diskusije na kojoj će se diskutirati o otvorenim pitanjima i problemima obrtništva, ali i gospodarstva u cjelini. 

Gradonačelnik Leš svesrdno je podržao održavanje Foruma u njegovom gradu, a kao lokaciju održavanja predložio je Hotel Sport. Istaknuo je uspješnu suradnju Grada s udruženjem obrtnika Ivanić-Grad, kao i planove Grada kojima je cilj još veća podrška obrtnicima ivanićgradskom području. Uz kompletni sustav kanalizacije i izgradnje šetnice uz rijeku Lonju, Gradonačelnik je najavio i kupnju objekata koje će besplatno dati na korištenje za tradicijske obrte. Podršku u realizaciji tog projekta ponudio je i predsjednik Šabić koji je gradonačelniku Lešu uručio prigodan poklon.