11.09.2018.

Održana 12. sjednica Gradskog vijeća Grada Ivanić- Grada

Jučer je u Spomen domu Alojza Vulinca održana 12. sjednica Gradskog vijeća grada Ivanić- Grada.

Nakon aktualnog sata 15 prisutnih vijećnika donijelo je Odluke o provedbi ulaganja u Uređenje trga uz društveni dom u Posavskim Bregima, te rekonstrukciju Dječjeg vrtića, objekt Tratinčica, također u Posavskim Bregima.

Time je dana suglasnost za prijavu ta dva projekta za mjeru 07 „temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima“ iz programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.-2020. godina.

Troškovi uređenja trga u Posavskim Bregima iznose 7 milijuna kuna, a rekonstrukcija dječjeg vrtića oko 1,45 mil. kuna.
Sredstva potpore osiguravaju se iz proračuna Europske unije i državnog proračuna Republike Hrvatske, od čega Europska unija sudjeluje s 85 posto udjela, a Republika Hrvatska s 15 posto udjela.

Intenzitet javne potpore po projektu ovisi o indeksu razvijenosti, a za Grad Ivanić-Grad taj intenzitet iznosi do 90 % iznosa prihvatljivih troškova.

Izvješća o radu u 2017. godini predstavili su ravnatelj Pučkog otvorenog učilišta Dražen Malec i po prvi put ravnateljica Gradske knjižnice Ivanić- Grad Senka Kušar Bisić.

Učilište je u prošloj godini organiziralo 15 kazališnih predstava, 13 izložbi i 12 koncerata, kao i redovite programe obrazovanja i radionica za odrasle.

Knjižnica, koja od travnja prošle godine djeluje kao samostalna javna ustanova, prigodno je obilježila 140 godina djelovanja uz konstantan broj upisanih članova i redovito povećanje knjižničnog fonda.

Također, vijećnici su prihvatili polugodišnje izvješće o radu Gradonačelnika Grada Ivanić- Grada za razdoblju od siječnja do lipnja 2018. godine u kojem je gradonačelnik donio ukupno 315 akata.

S 13 glasova ZA, jednim SUZDRŽANIM i jednim PROTIV prihvaćen je i izvještaj o izvršenju Proračuna Grada za prvih šest mjeseci ove godine. U tom razdoblju ukupni ostvareni prihodi iznosili su 34.174.000 kuna, odnosno 5% više nego prošle godine, dok su rashodi bili 33.262.000 kuna ili 2% manji u usporedbi s istim razdobljem u 2017. godini.

Izvor: Obiteljski radio Ivanić
Foto: Zoran Ožetski