06.06.2018.

Održana 10. sjednica Gradskog vijeća Ivanić-Grada

U utorak 5. lipnja 2018. je održana 10. sjednica Gradskog vijeća Ivanić-Grada u ovom sazivu, na kojoj je pod predsjedavanjem Željka Pongraca raspravljeno i usvojeno 12 točaka. Obiteljski radio Ivanić izvješćuje, da je u radu sudjelovalo 10 od 17 vijećnika na čelu s HDZ-ovima, a izostali su većinom oporbeni na čelu sa SDP-ovima.

Usvojen je Program raspolaganja državnim poljoprivrednim zemljištem na području Grada Ivanić-Grada, s tim da je gradonačelnik Javor Bojan Leš kao predlagač prihvatio dio prigovora iz rasprave o prvom prijedlogu Programa, te stav gradskog Odbora za poljoprivredu, kojim je maksimalna površina za zakup smanjena na 50 hektara. Djelomično su uvaženi i prigovori Zemljišne zajednice Dubrovčak Lijevi vezane uz povrat zemljišta. Za program je glasalo 9 vijećnika, a HSS-ov vijećnik Stjepan Klak je bio suzdržan.

Ivanićko vijeće je jučer usvojilo Prvi rebalans ovogodišnjeg gradskog proračuna, koji je u konsolidiranom obliku povećan sa 100 milijuna 320 tisuća na 102 milijuna 439 tisuća kuna, a razlog je usklađenje planiranih prihoda i rashoda sa dosadašnjim saznanjima o mogućnostima ostvarenja.

Uz suzdržan glas vijećnika Gorana Leša usvojena je odluka o dodjeli javnih priznanja povodom Dana Grada, kojom je nagrada za životno djelo dodijeljena profesoru glazbe i slikaru Vjekoslavu Skrbinu, godišnje nagrade za doprinos razvoju i ugledu Grada mladom inovatoru Ivanu Kožaru i radijskom i TV voditelju HRT-a Mirku Fodoru, a godišnja priznanja udomiteljici Ljerki Bajzek-Špehar na prijedlog Centra za socijalnu skrb, te Zapovjedništvu hrvatskog ratnog zrakoplovstva, Zajednici udruga iz Domovinskog rata Ivanić-Grad i Elektroničkom i računalnom klubu Ivanić-Grad.

Gradsko vijeće je odobrilo sklapanje Ugovora o partnerstvu Grada u realizaciji izgradnje Regionalnog vodoopskrbnog sustava Zagrebačke županije Zagreb Istok, odobrilo suglasnost za izdavanje bankarske garancije u korist Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta za sufinanciranu izgradnju Poduzetničkog inkubatora, čime se omogućuje dobivanje avansa, te produljilo bankarsku garanciju u korist Veleučilišta Lavoslav Ružička iz Vukovara za osiguranje potraživanja mentora prema Visokoj školi Ivanić-Grad.

Usvojeni su: Izvještaj o izvršenju gradskog proračuna u 2017. godini, Analiza stanja i Godišnji plan razvoja sustava civilne zaštite, financijsko i izvješće o radu Gradske zajednice Sportskih udruga u 2017., te Odluka o ukidanju svojstva javnog dobra za 206 četvornih metara gradskog zemljišta za potrebe tvrtke MI Maris.

Na prijedlog gradskog Odbora za izbor i imenovanja zamijenjen je jedan član Komisije za utvrđivanje naziva ulica i trgova, tako da je sada sastav: predsjednik Ivica Kozjak i članovi Slavko Razum, Ivica Guštek, Marko Mahmet i Drago Dianek.