17.12.2018.

Stanje sigurnosti na području PP Ivanić-Grad (10.12.-16.12.)

Na postajnom području Policijske postaje Ivanić Grad, koja teritorijalno pokriva područje grada Ivanić Grada, te općina Križ i Kloštar Ivanić u proteklom tjednu evidentirano je 6 kaznenih djela koja se progone po službenoj dužnosti, a radi se o 4 kaznena djela Teška krađa i 1 kaznenom djelu Krađa, počinjenim od strane nepoznatih počinitelja, te 1 kaznenom djelu Prijetnja, za koje djelo je počinitelj poznat, a kaznena prijava će biti proslijeđena nadležnom državnom odvjetništvu.

Policijski službenici PP Ivanić Grad su u proteklom tjednu evidentirali 31 prekršaj iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od kojih su 3 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola u koncentraciji većoj od dopuštene..

U proteklom tjednu podnijeto je 8 optužnih prijedloga, i to 4 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, 3 iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji i 1 iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Na postajnom području PP Ivanić-Grad dogodilo se 5 prometnih nesreća, od čega 3 sa lakše povrijeđenim i 2 sa smrtno stradalim osobama.

Obavještavamo Vas da su i nadalje na snazi zimski uvjeti na cestama, te je Hrvatskoj zimska oprema obvezna na zimskim dionicama javnih cesta od 15. studenoga tekuće godine do 15. travnja iduće godine.

Obvezna uporaba zimske opreme odnosi se na sve vrste motornih vozila bez obzira na vremenske uvjete i stanje kolnika, izuzev vozila oružanih snaga Republike Hrvatske, što je uređeno  Odlukom o obveznoj zimskoj opremi (NN 145/2013).

Vozač motornog vozila dužan je, prije uključivanja u promet, očistiti zaleđena vjetrobranska stakla i snijeg na vozilu.

Ako policijski službenik zatekne vozilo koje se kreće cestom (na kojoj je kretanje te vrste vozila zabranjeno) bez zimske opreme na dijelu ceste i u vrijeme kada je zimska oprema obvezna, naredit će vozaču da odmah prekine kretanje vozilom ili da vozilom nastavi kretanje na cesti na kojoj je kretanje te vrste vozila dopušteno, odnosno da upotrijebi zimsku opremu. U suprotnom: vozaču prijeti novčana kazna od 700 kuna.

Policijski službenici Policijske postaje Ivanić-Grad od 15. prosinca 2018. godine provode operativnu akciju „Mir i dobro“, a u cilju održavanja što povoljnijeg stanja sigurnosti.

S tim u svezi, mole se građani da se pridržavaju ranije navedenih uputa o zabrani korištenja pirotehničkih sredstava i vatrenog oružja kako bi sigurno i dostojanstveno obilježili nadolazeće blagdane.

Referade upravnih poslova sa strankama rade radnim danom od 08,00 do 15,30 sati, dok za vrijeme vikenda referade upravnih poslova ne rade.

Policijska postaja Ivanić-Grad u cilju poboljšavanja i što boljeg funkcioniranja sa građanima izvješćuje da je za elektronski način komuniciranja u smislu skraćenog prekršajnog postupka, određenih bilo kakvih upita, pohvala, pritužbi, prijava i sl. otvorena e-mail adresa i to pp.ivanic.grad@mup.hr tako da svi građani mogu putem elektronske pošte ostvarivati komunikaciju sa policijskom postajom, a koja komunikacija će se smatrati pravovaljana te će zaposlenici PP na takav način poboljšati komunikaciju i učinkovitost. Isto tako na raspolaganju su brojevi telefona dežurne službe 01/2881-111 i 01/4570-060, referada za upravne poslove 01/4570-068 (voditeljica), skraćeni prekršajni postupak 01/4570-061, te tajnica načelnika PP i načelnik 01/4570-079.  

 

                                                                                                              NAČELNIK

                                                                                                              Marin Grgić