15.09.2016.

Policija nastavlja s pojačanim kontrolama

Kako saznajemo iz Policijske postaje Ivanić-Grad tijekom ovog vikenda na cijelom području Policijske uprave zagrebačke provodit će se akcije „Alkohol i droge“ i „Brzina“.

U nadzoru prometa svi zaustavljeni vozači biti će podvrgnuti alkotestu te će se sankcionirati prekršaji nekorištenja sigurnosnog pojasa vozača i svih putnika u vozilima, te nepropisnog prijevoza djece, kao bitnih elemenata sigurnosti prometa koji direktno utječu na posljedice prometnih nesreća.

Tijekom akcije „Nadzor korištenja sigurnosnog pojasa“, koja je provedena 12. rujna ove godine u kojoj su nadzirani i sankcionirani ciljani prekršaji nekorištenja sigurnosnog pojasa kao i dječje sjedalice utvrđeno je ukupno 82 prekršaja od čega 36 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa , 1 prekršaj nepropisnog prijevoza djece i 19 prekršaja nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje.

Kod 1 vozača osobnog automobila alkotestiranjem je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od 2,39g/kg, koji je upravljao motornim vozilom prije stjecanja prava na upravljanje. Zbog opasnosti da će nastaviti s činjenjem prekršaja vozač je uhićen i smješten u posebnu prostoriju u kojoj je zadržan do triježnjenja nakon čega je uz Optužni prijedlog doveden na nadležni prekršajni sud.

Portal Volim Ivanić