25.07.2016.

Uspješno je proveden prvi pokušaj “ljetnog kina u parku”

Dakle, umirovljena Videoteka Hera i njezin “spiritus agens” Zdenko Klun u suradnji s Muzejom Ivanić-Grada i nekolicinom ever-ready volontera pripremili smo – kao dar za sugrađane – besplatnu projekciju filma “Tko pjeva zlo ne misli” na platou u parku ispred Muzeja.

Tijekom postavljanja opreme i gledališta, Zdenko se pobrinuo za vrlo ugodnu i primjerenu glazbenu pratnju. Uz preludiranje Matije Dedića na klaviru, s albuma posvećenog sjećanju na oca Arsena, zalazilo je sunce, noseći zlaćanim zrakama zvukove sjetne glazbe parkom….Hvala Ti, Arsene!

Uvodni ugođaj prije samog filma stvoren je izborom starogradskih pjesama i zagorskih popevki. Vlaho Paljetak, Viki Glovacki, pa nezaboravni Vice Vukov, i “peharček” uz neizostavno sjećanje na unikatnu izvedbu našeg Stanka Petrovića.

Gledalište se po malo punilo, padao je mrak, po klupama i po travi sjedili su mladi, najmlađi su trčkarali među stablima u parku, neki su sjedili uz odrasle i pratili film.

Ukupno, projekciju je pratilo oko 50 osoba, a još najmanje toliko ih je prolazilo parkom i malo se zaustavilo uz događanje ispred Muzeja.
Spontani pljesak na završetku filma, čestitke organizatorima i ideji, želje da budu slična događanja češća, primjedbe kako je naš park u stvari lijep i kako dobro se može iskoristiti malo predvorje Muzeja i Obiteljskog radija Ivanić.

Dragovoljci su pomogli pospremiti sve rekvizite i u 23.00h sve je bilo kao da se još pola sata ranije ništa nije događalo.
HVALA SVIMA na dobrim idejama, spretnim rukama i otvorenom srcu!!!