21.06.2015.

Završio Ivanic Croatian Finals

Detono Zagreb i BHC Dubrava osvojili Prvenstvo Hrvatske u rukometu na pijesku

Prvenstvo Hrvatske završilo je turnirom Ivanic Croatian Finals gdje je pobjedu u muškoj konkurenciji odnio Detono Zagreb i potvrdio prošlogodišnji naslov prvaka dok su u ženskoj konkurenciji pobjedu odnijele djevojke iz Dubrave. Oduzele su tako prošlogodišnji naslov Detonu Zagreb. 

Detono Zagreb osvojio je, nakon Ivanic Opena i Zagreb Opena i treći turnir, Ivanic Croatian Finals. U samoj završnici pobijedio je BHC Sesvete rezultatom 2:0 u setovima, a ovom pobjedom osvojio je i Prvenstvo Hrvatske u rukometu na pijesku sa ukupno 160 osvojenih bodova u sva tri turnira. 

Najbolji igrač turnira, Ivan Jurić iz Detona Zagreb prokomentirao je Prvenstvo i završni turnir. “Bilo je odlično igrati, prvenstveno za naš gušt, jer smo došli s velikom bodovnom prednošću pred ostalim ekipama. Došli smo odigrati za svoju dušu. Probati osvojiti još jedan turnir i to smo i postigli”, zaključio je Jurić. 

U ženskoj konkurenciji djevojke iz Dubrave osvojile su sva tri turnira, a samim time i Prvenstvo Hrvatske. Na Ivanic Croatian Finalsu u finalnoj utakmici susrele su se sa dobro poznatim protivnicama, Detonom Zagreb, a njih su pobijedile u raspucavanju. Nakon 1:1 u setovima, Dubrava je bila bolja u raspucavanju rezultatom 11:10. Osvojile su tako ukupno 143 boda. 

Kristina Smiljanić, lijevo krilo BHC Dubrave prokomentirala je, između ostaloga I slab odaziv ženskih ekipa na Ivanic Croatian Finals. “Uspjele smo se mi cure okupiti za sva tri turnira i osvojile smo sva tri. Nažalost, na ovome su bile samo dvije ženske ekipe pa je malo teže organizirati i igrati uvijek sa istima, ali mi smo svoj cilj, koji smo si zacrtale na početku i ostvarile. Što se tiče ženske konkurencije, iz godine u godinu se dosta mijenja, ali s obzirom da je u dvoranskom rukometu pala popularnost, nije ni čudo da je i u ovome.”, rekla je Smiljanić. 

Ivanic Croatian Finals poslužio je i kao priprema seniorskim i juniorskim reprezentacijama Mađarske i Hrvatske za nadolazeće Europsko prvenstvo u španjolskom Lloret de Maru. Prvenstvo će se održati od 26. lipnja do 5. srpnja, a u svim odigranim pripremnim utakmicama Mađarska je bila bolja od Hrvatske. 

Nagrade je na kraju turnira podijelio dogradonačelnik Ivanić-Grada, Željko Posilović, a prokomentirao je kako se nada organizaciji turnira i sljedeće godine. “Ova završnica za nas predstavlja veliko zadovoljstvo I nadam se da će se Grad I sljedeće godine uključiti u ovaj projekt. Podržavamo sve sportove, a s obzirom da smo mi rukometni grad, posebno podržavamo rukomet”, izjavio je Željko Posilović.