13.07.2015.

Održan zbor građana u Graberju Ivanićkom

Proteklu srijedu, 8. srpnja, održan je zbor građana u Graberju Ivanićkom na kojem je sudjelovalo tridesetak mještana te predstavnici Grada predvođeni gradonačelnikom Javorom Bojanom Lešom kojem su se pridružili zamjenik Željko Posilović i predsjednik Gradskog vijeća Željko Pongrac.

Zbor građana otvorio je Slavko Razum, predsjednik Vijeća mjesnog odbora Graberje Ivanićko, koji je iznio rezultate rada mjesnog odbora u protekloj godini i planove za iduće razdoblje.  Prisutnima se zatim obratio gradonačelnik Javor Bojan Leš koji je na početku naglasio kako cilj mjesnih odbora ne smije biti provođenje stranačke politike već rad za opću dobrobit matičnog mjesta. Gradonačelnik je najavio skori početak radova na obnovi ceste u Graberskom brdu, a predstavljen je i koncept Muzeja naftnog rudarstva (otvaranje u jesen 2016.) što je projekt koji zbog svoga obuhvata predstavlja značajnu razvojnu polugu za područje Graberja Ivanićkog, ali i grada u cjelini. Riječ su zatim dobili mještani koji su izravno postavljali pitanja gradskim čelnicima i iznosili probleme s kojima se suočavaju.

Zbor građana je priveden kraju serviranjem lovačkog gulaša, a cijeli se događaj može smatrati uspjehom i dobrim načinom za zbližavanje i neposrednu komunikaciju između građana i gradske uprave.