04.06.2014.

Ekološko-energetski info dani u Ivanić-Gradu

Pod nazivom „Moj grad – energetski održiv i čist“ u Ivanić-Gradu će se 7. i 8. lipnja u suradnji gradske uprave Ivanić-Grada, Regionalne energetske agencije Sjeverozapadne Hrvatske i komunalnog poduzeća Ivakop d.o.o. održati info dani na temu učinkovitijeg gospodarenja otpadom i energijom.

RE-SEEties projekt posebno je usmjeren na promjenu ponašanja potrošača stoga su ovi Info dani namijenjeni građanima, obrtnicima i poduzetnicima koji će putem posebnog info-pulta moći saznati više informacija o odvojenom sakupljanju otpada u Ivanić-Gradu, prednostima obnovljivih izvora energije te poticajima za energetsku obnovu koji su raspoloživi na lokalnoj, regionalnoj i nacionalnoj razini.

U sklopu lokalne promotivne kampanje koja započinje ovim događanjem korisnicima će na raspolaganju biti promotivni i edukativni materijali za djecu i odrasle. Građani će također putem edukativnog letka s komunalnim računima za svibanj moći naučiti više od vrstama otpada koji se odvojeno prikupljaju te terminima njegovog odvoza.

Ispunjavanjem anketnog upitnika građani će biti u mogućnosti direktno sudjelovati u izradi Strategije i plana gospodarenja energijom i otpadom i to na način da će se stavovi i motivacija građana razmatrati tijekom formiranja novih poticajnih mjera i programa grada.

Izrada Plana gospodarenja otpadom zakonska je obveza svakog grada i zbog dugoročnosti samog dokumenta potrebna je uska suradnja političkog vodstva jedinice lokalne samouprave, stručnjaka te samog stanovništva prilikom njegove izrade.

 

Pridružite nam se na info danima povodom svečane obljetnice osnutka Ivanić-Grada i naučite kako možete doprinijeti održivom razvoju vašeg grada!